SiteMiz KapaLıdır [BakımDa]
SiteMiz KapaLıdır [BakımDa]
SiteMiz KapaLıdır [BakımDa]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SiteMiz KapaLıdır [BakımDa]

Sitemiz uzun Bir aradan Sonra tekrar OnLine olcaktır.. ayrıca sitemiz 6 Nisan 2011 tarihi itibariyLe bakıma alınmıştır.. en kısa sürede tekrar hizmet vermeye calışacağız.. Sitemize yeni bilgili admiler alınakcatır..
 
AnasayfaAna sayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Facebook HackroaRs
En son konular
» Bu sene kim şampıyon olur?
programlamaya giris Icon_minitimeÇarş. Nis. 27, 2011 6:34 am tarafından 

» Tüm üyeLerimize duyuru..!
programlamaya giris Icon_minitimeCuma Nis. 08, 2011 10:44 pm tarafından 

» turkojan 4.0 (gold edition) videolu anlatımm
programlamaya giris Icon_minitimePerş. Mart 17, 2011 6:16 am tarafından reda

» n keylogger v12 gel hackadim
programlamaya giris Icon_minitimeCuma Ara. 24, 2010 8:16 pm tarafından merotova

» ProRat en iyi 20 özellikli sizi eqlendiren hacker programı!!!
programlamaya giris Icon_minitimePerş. Ara. 23, 2010 5:09 am tarafından iboksk23

» Not defterinden virüs yapma gel birden fazla virüs kodu var!!!!!
programlamaya giris Icon_minitimePerş. Ara. 23, 2010 3:55 am tarafından iboksk23

» 2011'in ilK msn hack programi!
programlamaya giris Icon_minitimeC.tesi Kas. 13, 2010 2:23 am tarafından qnayf

» 2011'in ilK msn hack programi!
programlamaya giris Icon_minitimeC.tesi Kas. 13, 2010 2:23 am tarafından qnayf

» İşte ÖzeL HEsapMakınası
programlamaya giris Icon_minitimeC.tesi Haz. 05, 2010 3:43 am tarafından 

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde VeBaHaCKTeaMS adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde SiteMiz KapaLıdır [BakımDa] adresi saklayın ve paylaşın
Istatistikler
Toplam 175 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: qbtxyz

Kullanıcılarımız toplam 448 mesaj attılar bunda 397 konu

 

 programlamaya giris

Aşağa gitmek 
YazarMesaj





Kayıt tarihi : 31/12/69

programlamaya giris Empty
MesajKonu: programlamaya giris   programlamaya giris Icon_minitimeC.tesi Ocak 16, 2010 11:18 am

Bu baslık altında elimden geldigince sizlere programlamayı anlatcam umarım sizlere faydalı olur hepinize kolay gelsin


(Programlama nedir? Programlama dillerinin sınıflandırılması ve hangi programlama dilini kullanmalıyım? )


Her türlü donanım birimi mevcut olan bir bilgisayar, bu donanımı amaca uygun olarak kullanan bir programı olmadıkça işe yaramayacaktır. Buna karşılık çalıştıracağı donanım olmayan bir bilgisayar programı da işe yaramayacaktır. Bütün bunlara dayanarak şunu söyleyebiliriz; yazılım ve donanım olmadan bilgisayardan söz etmek mümkün değildir. İşte bu yazılımlarda programlama dilleri ile hazırlandıkları için gelin öncelikle bazı teknik terimleri yazılımın tarihini ve dilleri iyice bir tanıyalım:

Yazılım Sınıfları:
İşletim Sistemleri
Derleyiciler, Yorumlayıcılar
Editörler
Bilimsel Mühendislik Yazılımları
Görüntüsel Yazılımlar
Mesleki Ve Ticari Yazlımlar
Sistem Yazılımları
Debug Programları
Yapay Zekâ Yazılımları… Vb
Programlama Tarihçesi
-Abdullah bin Musa el-Harezmî, Algoritmik tanımlama ile problem çözümleme yolunu geliştirerek Bilgisayar Biliminin gelişmesine çok büyük katkı sağlayan Müslüman Bilim adamı. Algoritma dediğimiz ifadede zaten el-Harezmiden gelmektedir.
NOT: “ Algoritmik tanımlama ile problem çözümleme” yaklaşımıdır. Türk ve Müslüman kökenli Harzemli gerek “Cebir Bilim Dalının” kurucusu ve gerekse, Bilgisayar Programlama Kuramının temeli olan “ Çözüm ya da Program algoritması” tanımlama kuramının yaratıcısı olduğu, toplumumuzda yaygınca tanıtılmamıştır. Ne cebir ne de programlama kitaplarında yeterince vurgulanmamıştır. Üstüne basa basa söylüyorum.
-Pascalline, Blaise Pascal –1649’da makinenin patentini aldı. Toplama ve çıkarma yapabilen cihaz. Pascal adında bilgisayar dili var.)
-Leibniz(1646–1716), Pascalline’ı geliştirdi. Çarpma ve bölme de yapabilen ilk mekanik cihaz.
-Ada LOVELACE Charles Babbage’ın yardımcısı –ilk programcı. Ada isimli askeri amaçla kullanılan programlama dili var
-George Bole, 1847 – Boole cebrini yayınladı. Sembolik mantık ve ikili sayı sistemi Von Neumann bilgisayarı Magnetik tamburlar üzerinde 0 ve 1’lerden oluşan makine dilinde yapıldı.
-Grace Hopper 1952 – ilk bilgisayar derleyicisini geliştirdi
-1950 – COBOL ve FORTRAN yüksek düzey programlama dilleri gelişti.
-Bill Gates 21 yaşında iken bir arkadaşıyla birlikte Microsoft firmasını kurdu.Şuan Windows işletim sistemi ve .NET platformu ile paraya para demiyor.

Programlama Nedir?
Program, bilgisayarın amaca yönelik işleyişini sağlayan bir grup koda verilen isimdir. Bu kodlar bütününe programlama dili denir. Bilgisayarı programlamak için, amaca uygun olarak çeşitli programlama dilleri kullanılır. Programlama dillerini yani kod öbeklerini iki ana grupta toplayabiliriz:
Programlama dillerinin seviyelerine göre sınıflandırılması:
İnsana En Yakın: Çok yüksek seviyeli programlama dilleri ya da görsel diller (Foxpro, Paradox, access, Vısual Basıc,....)

Yüksek seviyeli programlama dilleri (Pascal, Cobol, Fortran, Basıc,...)

Orta seviyeli programlama dilleri (C, ADA)

Alçak seviyeli programlama dilleri (sembolik makine dilleri)

Bilgisayara en Yakın: Makine dilleri (Bilgisayarın doğal çalışma dilleri, l ve 0’ ların dizilimlerinden oluşan)

Ve genel olarak ifade edilirse:

>> Düşük Seviyeli Diller >> Yüksek Seviyeli Diller
— Makine Dili
— Assembly -Görsel Diller -Görsel Olmayan Diller
— Visual Basic > C
— Delphi > Fortran
— Java > Cobol
— Visual C++ > C++
— .NET > Qbasic
> Pascal

Yine Programlama dillerini, temel yaklaşımlarına göre şu sınıflarada ayrılıra biliriz. Buna göre belli başlı programlama dili sınıfları şunlardır:
· Yordamsal (procedural / imperative) diller: C, Pascal, ...
· Nesneye dayalı (object based / oriented) diller: Ada, Smalltalk, ABAP, Avenue...
· Fonksiyonel (functional) diller: Lisp, Haskell, ...
· Mantıksal (logic) diller: Prolog, ...

Görsel programlama dilleri program kodunun kısmen yâda tamamen görsel biçimde çeşitli araçlar tarafından üretildiği dillerdir. Görselliğin ileri uçlarında program kodu bile bulunmayabilir. Windows sistemlerinde Visual Basic, Access gibi görsel diller yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Çok yüksek seviyeli dillere dekleratif diller de denir. Veritabanlarının yönetimlerinde kullandığımız dilleri bu gruba sokabiliriz. Yüksek seviyeli programlama dilleri daha algoritmik dillerdir. Bu dillerde önce işlerin nasıl yapılacağına ilişkin algoritmalar tasarlanır. Daha sonra bu algoritmalar program koduna çevrilir. Basıc, Pascal, Fortran gibi dilleri bu grup içerisinde ele alabiliriz.

Programlama dillerinin uygulama alanlarına göre sınıflandırılması:

Bilimsel ve Mühendislik Diller: Bu diller daha çok bilimsel ve mühendislik problemlerinin çözümünde tercih edilirler. PASCAL ve C dillerini, birde geleceği pek parlak olmayan ve hala ısrarla kullanılan 90 canlı, dünyanın ilk yüksek seviyeli dili FORTRAN’ ı buna örnek verebiliriz.
Veritabanı Programlama Dilleri: Bu diller veritabanlarının genel olarak yönetiminde kullanılan dillerdir: DBASE, PARADOX, FOXPRO, SQL.. Kişisel bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılanlardan bazılarıdır.
Yapay Zekâ Dilleri: bu diller insan davranışını taklit etmeye yönelik yapay zekâ içeren programların yazımında kullanılan mantıksal dillerdir. En ünlüleri: LISP ve PROLOG.
Genel Amaçlı Diller: Çok çeşitli konularda uygulama geliştirmek amacıyla kullanılan dillerdir. C ve PASCAL’ ı örnek verebiliriz.
Sistem Programlama Dilleri: Sistem programlarının yazımında kullanılan dillerdir. C ‘ yi sembolik makine dillerini bu grup içinde ele alabiliriz.


Programlama dili seçiminde öncelik bu dil ile hangi tür program yapacağımızdır. Örnek verecek olursak kendisinden portlarla haberleşme programı istenen bir arkadaşımız bunu COBOL ile veya FORTAN ile yapmaya kalkışırsa ne olacak tabiî ki zaman kaybı. Ve hayal kırıklığıdır. Bu ifadeleri FORTRAN’ı veya COBOL küçük düşürmek istemek için söylerim bu diller kulvarlarında (COBOL: Muhasebe, FORTRAN:Bilimsel Mühendislik Yazılımları) .Yine bir örnekte web için verelim: daha çok web ile çalışacak bir arkadaşımız gidip FORTRAN ile veya daha web ile daha alakasız bir dil ile başlarsa çok büyük zaman kaybı yapmış olur. Peki, bu arkadaşımız ne yapmalı o zaman… İlk önce HTML dilini adam gibi öğrenmeli. Daha sonrada PHP, ASP gibi etkileşimli bir dile geçerek asıl programlamaya başlamalıdır.


Bilindiği gibi programlama dilleri öğrenilmeden önce programlama tekniği ve algoritma tasarımı mantığı öğrenilmedir. Yani bir yere ulaşmak için hangi araç kullanacağımızdan önce mutlaka o yolun nasıl olacağı hakkında bilgi toplamak veya fikir yürütmek gereklidir. İşte Algoritmada programlamanın temelidir. Çözüme ulaşmak için kullanılan yolu yâda yollardan birini ( kendimize en uygununu ) seçmektir…

Peki, hangi programlama dili ile başlamalıyım?

Evet, ortalıkta birçok programlama dili var. Bu soru ( hangi programlama dili ile başlamalıyım ) daha çok sorulacak ve daha çok tartışmalar çıkacak gibi. Bana göre öncelikle hangi dil amacınıza uygunsa, hangi dilden zevk alarak programla yapabiliyorsanız, seviyorsanız ve en önemlisi para kazanıyorsanız en iyi dil bence odur.

Bir kere her şeyden önce kaynağa kolay ulaşmak önemlidir. Açıkçası bugün sanal ortamda yazılımcılar, bir grup oluşturarak tek düşünce gibi bilgi alış verişi yapılabiliyor. Bu konuda ülkemizi temel alacak olursak, ağırlıklı olarak DELPHİ programlama dilinin yaygın olduğunu görebiliriz. Yâda benim gözüme çok çarptı. J

Yakın zamanda çıkmış bulunan “.NET” teknolojisi ile diller birleşmiştir. Bu yazılım sektörü adına yeni bir bakış açısı getirmiştir. “.NET” ile ilgili daha teknik bilgiyi ileride “Cyber-Warrior” sayfalarından ( maXXTor farkıyla ) alabilirsiniz. Artık web uygulamalarında bile “.NET” sayesinde programlamada kullanılan mantık gibi tasarlamalar yapılabiliyor. Yazılım sektörünün ateşlendiği bu yıllarda rekabetin getirmiş olduğu birçok yenilik ile daha kolay programlamalar yapılabilmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
programlamaya giris
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SiteMiz KapaLıdır [BakımDa] :: Programlar :: Programlama-
Buraya geçin: